Ha beiratkozol a portálra és felveszed az általad kiválasztott kurzust, máris nekiláthatsz az önálló és aktív tanulásnak.

A tananyagok segítségével felfedezheted az összefüggéseket, a feladatok megoldásával alkalmazhatod az ismereteket. Közben  visszajelzéseket kapsz: az előrehaladásodról, a helyes és helytelen megoldásokról stb...

  • Az elméleti tudnivalókat lapozható könyv, vagy oldal formában találhatod:
A könyv szimbóluma: 

Az oldal szimbóluma: 

Ezekben szöveget, linkeket, táblázatokat, fotókat, filmeket, szimulációkat találsz az adott témával kapcsolatban.  Az interaktív videókban tesztkérdések, feliratok, vagy fényképek is találhatók. A könyvek utolsó oldala általában egy "gyorsteszt", aminek segítségével ellenőrizheted, hogy alaposan átnézted-e a tudnivalókat.

  • A fogalomtárban önállóan létrehozhatsz fogalmakat a témakörrel kapcsolatban. Ez egy közösségi alkalmazás, a kurzusban részt vevők közösen készíthetik el. Szimbóluma: 

  • A gyakorló tesztekkel ellenőrizheted, hogy az elméleti tudnivalókat sikerült-e megértened és megjegyezned. Ezeket csak akkor tudod kitölteni, ha az "elérhetőség feltétele"-ként megnevezett tananyagokat már elolvastad.
  • Minden téma végén érettségi feladatokat találsz. Ezek az elmúlt évek feladatsorai alapján készültek, de "digitális, papírmentes" változatban. Kitöltés, és leadás után a megoldások is megjelennek.
  • A teszteken három próbálkozás végezhető, az elért eredmény és a megoldások a feladatsor leadása után jelennek meg. A tesztek szimbóluma: 
  • A fórumokhoz lehetőséged van hozzászólásokat írni. Szimbóluma: 
  • Minden kurzus végén értékelheted a saját munkádat és a kurzus anyagait is. Jele: 
Ha bármilyen kérdésed, észrevételed van a kurzussal kapcsolatban, használhatod a portál üzenetküldő rendszerét.
Az üzenetek szimbóluma:  (jobb felső sarokban a neved mellett). Kérdéseidre rövid időn belül válaszolni fogok.